Preporučujemo

 • Roman "Ulog"

  "Kockanje je kao živo blato. Što se više pomeraš sve brže i dublje toneš, i zato ne traži sreću u ma kom dobitku jer sreća se ne može dobiti, može se samo izgubiti." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Patološko kockanje uzroci i posledice

  "Ova je knjiga napisana sa ciljem da bude korisna i razumljiva svima. Trudio sam se da reči budu jednostavne, te da bude jasna i razumljiva i najmlađim čitaocima. Dakle, moj cilj je bio da ova knjiga uđe u vaš dom, bude prijatelj svakom članu vaše porodice i da svako od vas pronađe nešto zanimljivo u vezi sa kockanjem kao patološkom pojavom." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Roman "Zbogom kockanje"

  Izašla je nova knjiga Dejana Stankovica ``Zbogom kockanje``. Treća po redu knjiga koja obrađuje temu kockanja i kroz čiju radnju su opisane posledice neumerenog kockanja. Knjiga je napisana po istinitim pričama bivših kockara.
  opširnije...

 • Forum

  Uključite se u diskusije o problemima vezanima za patološkog kockanja, prevenciju patološkog kockanja, i pročitajte ispovesti ostalih članova foruma.
  opširnije...

Arhiva

Batić o kockanju na RTS-u

Sreda - 17. Februar 2010.

Izvor: EMportal
Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić pozvao predstavnike Vlade Srbije i Radiodifuzne agencije da objasne kako je moguće da se na RTS-u emituje nagradna igra na sreću RTS licitacija, koju je ocenio kao kockanje i suprotnost smislu javnog servisa.
"To je klasična igra na sreću, odnosno kocka, pa tako javni servis, koji nije komercijalna televizija, promoviše kocku, valjda kao deo svog obrazovnog programa. DHSS pita Vladu, odnosno ministra kulture i RRA, kako je to moguće i zašto se to toleriše", navodi Batić.


Batić je najavio da će to pitanje postaviti i u Skupštini Srbije, uz zahtev da odmah prestane emitovanje te emisije.
Od 7. septembra prošle godine svakog dana na RTS-u ide emisija čiji je priređivač Narodna lutrija Srbije i u kojoj gledaoci putem SMS-a pogađaju broj kao najnižu jedinstvenu ponudu, a nagrada je automobil Punto. Cena SMS-a je 62 dinara.

DHSS pita i koliko je novca naplaćeno do sada, koliko je od naplaćene sume isplaćeno dobitnicima, a koliko RTS-u. "Reč je o milionskim sumama, ali je od materijalne koristi nesumnjivo veća šteta u tome što se kocka promoviše na javnom servisu. Mnogi lakoverni građani su došli do prosjačkog štapa šaljući SMS-ove, a javili su se i prvi zavisnici od te nagradne igre", navodi se u saopštenju.


Nazad na početnu stranu | Podeli sa prijateljima

© Herc Time 2013. Sva prava zadržana. Design by Nenad Gal powered by Fluid 960 Grid System