Preporučujemo

 • Roman "Ulog"

  "Kockanje je kao živo blato. Što se više pomeraš sve brže i dublje toneš, i zato ne traži sreću u ma kom dobitku jer sreća se ne može dobiti, može se samo izgubiti." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Patološko kockanje uzroci i posledice

  "Ova je knjiga napisana sa ciljem da bude korisna i razumljiva svima. Trudio sam se da reči budu jednostavne, te da bude jasna i razumljiva i najmlađim čitaocima. Dakle, moj cilj je bio da ova knjiga uđe u vaš dom, bude prijatelj svakom članu vaše porodice i da svako od vas pronađe nešto zanimljivo u vezi sa kockanjem kao patološkom pojavom." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Roman "Zbogom kockanje"

  Izašla je nova knjiga Dejana Stankovica ``Zbogom kockanje``. Treća po redu knjiga koja obrađuje temu kockanja i kroz čiju radnju su opisane posledice neumerenog kockanja. Knjiga je napisana po istinitim pričama bivših kockara.
  opširnije...

 • Forum

  Uključite se u diskusije o problemima vezanima za patološkog kockanja, prevenciju patološkog kockanja, i pročitajte ispovesti ostalih članova foruma.
  opširnije...

Arhiva

Država na lutriji zaradila 4,5 milijarde

Sreda - 17. Februar 2010.

Srbija je tokom protekle godine od igara na sreću ostvarila prihod od 4,46 milijardi dinara, pokazuju podaci Uprave za igre na sreću.

Od naknada i dozvola za takozvane posebne igre na sreću u protekloj godini ostvaren je prihod od 2,1 milijarde dinara. Prihod od naknada za priređivanje igara na automatima bio je 687,8 miliona dinara, od naknada za kladionice 746,9 miliona, od naknada za nagradne igre u robi i uslugama 86,3 miliona, a od naknada za priređivanje posebnih igara na sreću 163,6 miliona dinara.
Kada se radi o naknadama za dozvole, od igara na automatima ostvaren je prihod od 247,9 miliona dinara, a od kladionica 140,4 miliona. Prihod od naknada za priređivanje klasičnih igara na sreću u prošloj godini je bio 2,39 milijarde dinara.
U Srbiji je 2009. legalno radio 81 priređivač igara na sreću na automatima sa 17.498 automata i 25 kladionica s 1.297 uplatno-isplatnih mesta.
Od prihoda od igara na sreću 60 odsto odlazi u budžet Srbije, a 40 odsto za finansiranje Crvenog krsta Srbije i drugih organizacija koje sprovode programe zaštite i unapređenja položaja osoba s invaliditetom, ustanova socijalne zaštite, socijalno-humanitarnih organizacija, sporta i lokalne samouprave.

Nazad na početnu stranu | Podeli sa prijateljima

© Herc Time 2013. Sva prava zadržana. Design by Nenad Gal powered by Fluid 960 Grid System